Žiedadulkės
Bičių surinktos žiedadulkėse daugiau kaip 250 sudėtinių dalių: baltymai , aminorūgštys, lipidai, vitaminai, fermentai, fitohormonai, organinės rūgštys, pigmentai ir kt. Jose yra vitamino C ir rutino, taip pat randama ir kitų vitaminų: B1, B2, B6, B12, PP, E, biotino bei folio rūgšties. Šios medžiagos stiprina nervų sistemą, skatina kraujo kūnelių gamybą, didina kraujo baltymų, hemoglobino, eritrocitų kiekį, organizmo regeneracinius procesus, augimą.
Vartojimas: suaugusiems po 1 valg. šaukštą per dieną, vaikams – iki 0,5 valg. šaukšto. Jas galima lėtai sukramtyti arba ištirpinti nekarštoje arbatoje ar šiltame vandenyje ir išgerti ryte prieš valgį.
Laikymas: sandariai uždarytą indelį tamsiose, gerai vėdinamoje patalpoje, optimali temperatūra ne aukštesnė kaip +12°C.